Skellefteå gick på knock – körde över Rögle

Två snabba mål i den tredje matchen gav Skellefteå övertaget i kvartsfinalserien mot Rögle.
Lagets veteraner Oscar Möller och Joakim Lindström inledde målskyttet när Skellefteå vann med 5–0. Nu har västerbottningarna tagit ledningen med 2–1 i matcher.
– Tycker vi känns outtröttliga hur vi jobbar med fyra kedjor. Jag ser fram emot matchen på onsdag, säger Joakim Lindström, som bröt en lång måltorka med sitt 2–0-mål efter knappa fem minuters spel.
Ishockey • Publicerad 20 mars 2023
Skellefteå körde över Rögle. Arkivbild.
Skellefteå körde över Rögle. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt / TT

Det var samtidigt veteranens 100:e slutspelspoäng.

– Fick höra det efteråt, men känner inget speciellt för det. Det är vinsten som gläder mig mest, säger 39-åringen.

Skellefteå imponerade vid sin seger senast i Ängelholm och blixtstartade matchen.

Redan efter knappa fem minuter stod det 2–0 på resultattavlan. Det första målet kom i efterdyningarna av ett powerplay genom Oscar Möller.

"Ett bra skott"

Skellefteås kapten producerade mål i mängd under seriespelet men på slutet har det gått trögt med målskyttet. När virvelvinden Andreas Wingerli efter 3.32 gjorde en framstöt hittade han Möller som enkelt kunde vinkla in ledningsmålet vid bortre stolpen.

Dryga minuten senare var det även dags för Joakim Lindström att bryta en längre måltorka. Då tog han sig in i slottet och drog upp ett handledsskott stenhårt i nät över Röglemålvakten Christoffer Rifalks axel.

– Ett bra skott. Vi fick en ny sändning av klubbor lagom till slutspelet och de känns bra, säger Lindström.

Söderström storspelade

Ängelholmslaget repade sig från målchocken och kom starkt tillbaka. Rögle är ett helt annat lag nu jämfört med seriespelet och skapade gott om målchanser. Men Skellefteåmålvakten Linus Söderströms vägrade att släppa pucken förbi sig och höll nu nollan för andra matchen i rad.

– Linus är supersolid och ser hur stark ut som helst. Annars är jag inte riktigt nöjd med hur vi håller i vår struktur, de får en del chanser, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson efter lagets klara seger.

Måstematch för Rögle väntar

Spelmässigt var den inte riktigt lika säker som siffrorna antyder.

– En jämn match, tycker jag. De får två snabba mål och sedan hamnar vi i underläge. Vi gör en bra match och 5–0 speglar inte alls matchen. Vi kan vända på detta, säger Röglebacken Michal Kapla.

Mitt i den tredje perioden klarade Rögle inte att stå emot när Skellefteås Max Lindholm efter en snabb spelvändning och intensiv kamp framför Christoffer Rifalk i Röglemålet kunde lyfta in 3–0.

4–0 kom i öppen kasse genom Linus Lindström sedan Rögle tagit ut Rifalk med hela åtta minuter kvar och 5–0 genom Albin Sundsvik i slutsekunderna.

Nu har Skellefteå fått fart på sitt maskineri och Rögle måste nog vinna nästa rond hemma i Ängelholm på onsdag om man ska hålla liv i kvartsfinalserien.