Stockholm Marathon tillbaka med stjärndueller

Två stjärndueller väntar när Stockholm Marathon avgörs den 9 oktober.
Mustafa Mohamed och David Nilsson gör upp på herrsidan, och Carolina Wikström ställs mot Charlotta Fougberg i damloppet.
Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Carolina Wikström under Tjejmilen. Arkivbild.
Carolina Wikström under Tjejmilen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholm Marathon avgörs längs huvudstadens gator knappt två veckor efter att de flesta restriktionerna slopas den 29 september.

Det innebär att maratonklassikern blir det första stora motionsloppet i Sverige efter att restriktionerna gällande allmänna sammankomster tagits bort.

Stockholm Marathon skulle egentligen avgjorts den 5 juni, men flyttades fram på grund av pandemin.

Men slutligen blir loppet av – och det blir intressanta dueller.

Mustafa Mohamed satte svenskt rekord med 2,10.03 i Sevilla innan pandemin slog till förra året. Då sprang han sex sekunder snabbare än vad David Nilsson mäktat med några månader tidigare.

Nu ställs de mot varandra i Stockholm Marathon.

"Det ska bli kul att komma tillbaka till Stockholms gator och få springa med publik på dem", säger Mohamed i ett pressmeddelande.

Även på damsidan ser det ut att bli en hård fajt. Både OS-löparen Carolina Wikström, som slutade 22:a i Tokyo, och Charlotta Fougberg kommer till start. Fougberg kom på 18:e plats i VM i Doha 2019, men fick inte plats i den svenska OS-truppen.

"Otroligt kul och härligt att få springa på hemmaplan på en riktig maratonbana. Stödet från hemmapublik är så upplyftande och får mig att springa extra fort", säger Fougberg.

Carolina Wikström:

"Det är så klart en utmaning att komma i form så nära inpå OS, men jag tror att det finns goda förutsättningar till att springa snabbt den nionde", säger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.