Supporter dödad efter bråk i Helsingborg

Sport Helsingborg IF:s match mot Djurgården skakas av en läktarskandal och matchen har fått avbrytas.
Sport • Publicerad 30 mars 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Vid terasstrapporna i området Kärnan i Helsingborg dog en Djurgårdssupporter innan söndagseftermiddagens match mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF som fick avbrytas på Olympia. Foto: Björn Lindgren/TT
Vid terasstrapporna i området Kärnan i Helsingborg dog en Djurgårdssupporter innan söndagseftermiddagens match mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF som fick avbrytas på Olympia. Foto: Björn Lindgren/TT
Fakta:Andra dödsmisshandeln

Djurgårdsanhängaren är den andre som misshandlas till döds i samband med supporterbråk. I augusti 2002 dog ett IFK Göteborgs-fan när Göteborgs- och AIK-supportrar drabbade samman på Södermalm i Stockholm.

Premiären mellan Djurgården och Helsingborg är förstås den första avbrutna matchen i årets allsvenska.

Även förra året var Djurgården inblandat i en avbruten match, då på Stockholms stadion sedan hemmasupportrar kastat in föremål på planen när Mjällby tog ledningen med 1—0 i 37:e minuten. Mjällby tilldömdes segern med 3—0.

I juli 2011 avbröts Malmö FF—Djurgården sedan smällare kastats in på planen. Hemmalaget ledde med 1—0 när spelet bröts. Eftersom det inte gick att peka ut vilka supportrar som var skyldiga spelades matchen om, och då vann MFF med 1—0.

Maj 2011: Matchen Malmö FF—Helsingborg bryts sedan Helsingborgs målvakt Pär Hansson först fått ett knallskott kastat mot sig och i sekvensen efteråt attackerats av en 18-årig huligan som tagit sig in på planen. Helsingborg tilldömdes segern med 3—0.

April 2011: Matchen Syrianska—AIK bryts sedan knallskott smällt i närheten av assisterande domaren Daniel Wärnmark. Syrianska ledde matchen med 1—0 och tilldömdes segern med 3—0.

Lasse Angantyr
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.