Annons

Svenskorna om spanska kaoset: "Stöttar dem"

Det har varit osäkert om det ens blir match. Och lika osäkert vilka spanjorskor som i så fall kommer.
Filippa Angeldahl är dock säker på en sak kring det spanska fotbollskaoset:
– Det är klart att man utifrån stöttar dem, säger landslagsmittfältaren.
Fotboll • Publicerad 18 september 2023
Filippa Angeldahl under damlandslagets träning på måndagen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Jonna Andersson.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det ser till slut ut att kunna bli en väldigt namnkunnig spansk trupp som kommer till Göteborg för Nations League-mötet mot Sverige på fredag.

Men även efter presentationen av truppen – som skedde när Sverige redan hade samlats för första träningspasset – är osäkerheten kvar.

Annons

Kaoset som rått i Spaniens fotbollsförbund – både inför VM och i efterspelet – har varit svårt att missa, konstaterar Manchester City-stjärnan Filippa Angeldahl.

– Det har ju varit lite fram och tillbaka. Det är svårt för oss. Jag och tjejerna här ställer oss in på att det är match på fredag och så klart hoppas vi att det är det bästa laget som kommer hit, säger hon.

– Sedan vad som händer är svårt för mig att uttala mig om. Man blir lite förvirrad och vet inte vad som händer, vi får ta det dag för dag. Det viktiga för oss är att vi håller fokus här och nu. Vi ser fram emot fredag och hoppas att det löser sig.

"Känsligt ämne"

Den svenska landslagsstjärnan är i klubblaget lagkamrat med två av spanjorskorna som redan inför VM bojkottade landslaget.

En av dem, Laia Aleixandri, är dock uttagen i truppen till Nations League-matchen.

– Det är klart att vi har snackat lite, samtidigt har det varit ett känsligt ämne. Jag tror att de också är väldigt förvirrade i det, det är mycket fram och tillbaka, det är en väldigt svår situation, säger Filippa Angeldahl.

Angeldahl är dock tydlig i att hon står bakom de spanska spelarnas krav på förbättringar och förändringar.

– Det är svårt att säga, man har inte insynen i hur det faktiskt är. Men de ska känna all stöttning som finns runt om, att andra länder stöttar dem i besluten de fattar, säger hon.

– Känner de att de behöver bojkotta för att det ska hända någonting, är det klart att man utifrån stöttar dem.

"Prata i gruppen"

Hammarbybacken Jonna Andersson konstaterar att landslaget behöver fundera på om det finns något sätt att rent konkret visa den stöttningen.

– Det är klart att det är något vi måste prata om i grupp. Vi stöttar ju dem och vill att alla ska kunna spela fotboll och inte behöva tänka på det och lägga fokus på det. Det är klart att det är något vi ska prata om och diskutera, hur vi ska stötta dem och visa att vi är med dem, säger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons