Tar Stoffe åttonde raka i Hörby?

Sport • Publicerad 31 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Stoffe Nilsson och Esmeralda Gyllenswärd kör för seger.
Stoffe Nilsson och Esmeralda Gyllenswärd kör för seger.

2007 tog Stoffe Nilsson sin första seger i TV-svängen som förare. Simrishamns Joachim Grahn snuvade året därpå Stoffe på segern men sedan dess har TV-svängen mer eller mindre varit ”The Stoffe Show”.

Som vanligt blir Joachim Grahn Stoffes främste utmanare i Hörby på lördag. Medan Stoffe Nilsson kör en hembyggd Subaru rattar Joachim Grahn en riktig värsting, en WRC-Focus som tidigare använts av Fords VM-team M-Sport.

Tidigare år har Stoffe dominerat 4WD-klassen i både rally-DM och Sydsvenska Rallycupen men på grund av ett par brutna tävlingar efter tekniska fel är det inte så i år. Istället är det en annan Hässleholmare som leder, Ingvar Andersson, dessutom i en av Stoffes gamla Subarus.

Hemmaklubben har två förare i topp i sina klasser i DM, Thord Johansson och Magnus Sigvardsson. Sigvardsson leder Grupp E i båda mästerskapen, DM och Sydsvenska Rallycupen, med sin välanvända Golf och blir så klart även storfavorit i hemmatävlingen till en ny seger i B-klassen. Men i fajten om att bli bästa Grupp E-bil lär han få det tufft mot Hörbyföraren Thobias Svensson. Såvida inte de snabba Vinslövsbröderna Jesper och Hampus Larsson snuvar bägge hemmahoppen på konfekten.

Den 52:a upplagan av TV-svängen bjuder på drygt 20 fler anmälda än ifjol, vilket gör att runt 140 bilar ger sig ut på de sju specialsträckorna på lördag.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.