Tungt för Sjöviken i elitseriepremiären

Sport • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Klart vi var besvikna över lördagens spel men det var hur viktigt som helst att vi vann den sista matchen, förklarade Lars Peter Nilsson.

– Nu har vi tre poäng upp till Jönköping för att klara oss och vi kommer förstås att kämpa vidare.

Efter två dagars träning var det ett tunt Sjövikenlag, med endast minimala fem spelare samt lagledaren Ronny Granholm, som drog igång lördagsspelet.

EB-banorna visade sig dock vara svårspelade för Sjövikenkvintetten som inledde med en förlust i en av nyckelmatcherna mot Tyresö.

Vilket sedan följdes upp med ytterligare tre raka och solklara förluster mot Skoghall, Tantogården och Jönköping.

Exempelvis var man hela 13 slag efter Jönköping, som var ett av de lag som Sjöviken hoppades kunna ha efter sig. Något som visar hur tung lördagen var för Hässleholmsgänget.

– Banorna här i Södertälje var inte heller snälla och själv spelade jag inte alls bra – av någon anledning, sa Nilsson.

Söndagen inleddes med spel mot Uppsala, innehållande världsnamn som Carl-Johan Ryner och Lars Brown, men trots att Sjöviken var nere på 124 slag i den matchen var man chanslösa och föll med 13 slag.

I den sjätte matchen mot Kungälv tog Sjövikenspelarna en tidig ledning men tappade efterhand och förlorade till slut med knappa två slag.

I avslutningsmatchen mot hemmalaget Södertälje kom äntligen segern för Lars Peter Nilsson & co.

Efter en jämn inledning gjorde Sjöviken ett ryck mitt i matchen, skaffade sig en ledning och höll sedan den marginalen.

I den matchen noterades också Sjövikenkvintetten för sitt bästa lagresultat i en match med 117 slag under den här helgen.

– Hade vi legat där i de andra matcherna hade vi plockat betydligt fler poäng, sa Lars Peter Nilsson som själv snittade 26,3 under helgen.

– Normalt kanske vi ligger på 23,5 och då hade vi förstås fått ett helt annat utfall.

Unge talangen Alexander Malina var Sjövikenbäst med 25,1 slag följd av Peter Ericsson 25,3, Per Olof Isaksson 25,4 och Nils-Bertil Lindhqvist med 25,7.

Noterbart också att Stockholmsklubben Tantogården hade en holländsk toppspelare och tidigare EM-vinnaren, Erik Tiekstra, i laget och han snittade allra bäst i hela omgången med 21,5.

För Sjöviken blir det nu Södertälje och Jönköping som man närmast måste rikta in sig på i tabellen.

Detta när det andra sammandraget av serien avgörs på betongunderlag i Skoghall den 9 till 10 juni.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.