Annons

Tyringe vann i Boro på straffar

Sport • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Gallo blev segerskytt när han satte Tyringes andra straff i Borohallen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Gallo blev segerskytt när han satte Tyringes andra straff i Borohallen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Joakim Berggren i Borokassen och hans kollega Tex Williamsson i Tyringe såg till att målsiffrorna hölls nere.– Men Boro var klart bättre än oss i de två första perioderna även om jag tycker det är vi som skapar de bättre målchanserna matchen igenom, förklarade Magnus Rahm.– Nu var det ju också skönt att vi kunde bryta förlusttrenden i Borohallen.Inte sedan 2011 hade nämligen Tyringe vunnit där och det började också illa även den här gången.Redan efter 7.33 slog en Tyringespelare en så kallad ”indianare” som Boros Viktor Lindman snappade upp och satte 1–0.

Hemmaledningen stod sig sedan i nästan 30 effektiva minuter innan Tyringe kunde kvittera efter 16.46 i andra perioden. Rahms mannar spelade i numerärt överläge och det var Kim Runermark och Joel Persson som spelade fram Lukas Björnsson till kvitteringen.– I sista perioden tar vi över spelmässigt men det blev ju inte fler mål, förklarade Rahm vars lag åkte på en ny duvning i förlängningen när man åkte på ett par tunga utvisningar.– Men våra boxformationer är riktigt bra idag och vi har ju faktiskt hela åtta tvåor i matchen, menade Rahm som särskilt hyllade backen Joel Fantenberg.

Matchen gick till straffar och där behövde Tyringe faktiskt bara slå två av sina.Fyra straffskyttar i de bägge lagen missade nämligen sina chanser – Tyringes kanadensare Craig Gallo gjorde det inte!– Det fanns saker i matchen som vi kan göra mycket bättre men det är klart att det var skönt att vi behöll vår nolla i förlustkolumnen, menade Magnus Rahm.Tyringe leder nu serien sex poäng före Boro och har nio poäng ner till Alltvåanstrecket.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons