Annons

Uppgifter: Lämnar för rivalen i jätteaffär

Fiorentinas 21-årige målmaskin Dusan Vlahovic är klar för ärkerivalen Juventus, rapporterar bland annat Turinbaserade sporttidningen Tuttosport.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2022
Dusan Vlahovic lämnar Fiorentina för Juventus. Arkivbild.
Dusan Vlahovic lämnar Fiorentina för Juventus. Arkivbild.Foto: Alessandro Garofalo/AP/TT

Klubbarna ska enligt uppgifter vara överens om en prislapp på ungefär 790 miljoner kronor och anfallsstjärnan uppges få en nettolön på 70 miljoner kronor om året.

Nu återstår bara den obligatoriska läkarundersökningen i Turin innan Vlahovic kan skriva på för "Den gamla damen".

Annons

Den serbiske landslagsanfallaren, 190 centimeter lång, vräkte in 21 mål förra säsongen och har svarat för 17 fullträffar på bara 21 ligamatcher den här säsongen.

När ryktena om den känsliga övergången i Serie A började att florera i Italien var reaktionerna starka i Florens – bland annat ska Vlahovic ha fått mordhot riktade mot sig från Fiorentinasupportrar.

Juventus är en bitter rival för Fiorentina rent historiskt. När storstjärnan Roberto Baggio lämnade "Viola" för Juventus 1990 ledde det till protester på gatorna. På senare år har "Juves" värvningar av Federico Bernardeschi (2017) och Federico Chiesa (2020) lett till stor ilska bland supportrarna.

Nu ser det ut att bli ytterligare en bitter övergång mellan klubbarna.

Vad Vlahovics entré i Juventus får för inverkan på svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski återstår att se.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons