Virus härjar inför basketpremiären

Coronaviruset härjar inom basketen. Två herrlag har drabbats av covid-19 inför nästa veckas premiär i basketligan medan matchen mellan Högsbo och A3 Umeå i damernas basketliga på lördag har skjutits upp.
Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Två matcher i basketligans premiär är i fara på grund av smittspridning i Umeå och Nässjö. Arkivbild.
Två matcher i basketligans premiär är i fara på grund av smittspridning i Umeå och Nässjö. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta på grund av covid-19-smitta i Umeålaget, meddelar Svenska basketbollförbundet.

Radiosporten rapporterar att herrlagen Umeå och Nässjö drabbats av covid-19 sedan de möttes i en träningsmatch förra veckan, och att de har begärt att få sina premiärmatcher flyttade.

– Klubbarna har meddelat att de är sjuka, och vi väntar på att få kontakt med deras smittskyddsläkare. Vi har ett protokoll som vi följer och det får avgöra, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska basketbollförbundet till Radiosporten .

Nässjö ska enligt spelschemat möta Södertälje på tisdag medan Umeå ska ta emot Jämtland. Men Nässjös ordförande Rade Mladenovic räknar med att man får sin begäran om att skjuta upp premiären beviljad, eftersom klubben har fem spelare och två ledare med bekräftad covid-19-smitta.

– Vi kommer inte ha något lag att kunna spela med, det är så det är, säger han till Radiosporten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.