Hanaskog ner i femman

Sport Det var riktigt dystert på ett höstligt Västra Hed för tränaren Joacim Welander och hans hårt prövade lag.
Sport • Publicerad 19 oktober 2008 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var riktigt dystert på ett höstligt Västra Hed för tränaren Joacim Welander och hans hårt prövade lag. Uppförsbacken blev direkt brant efter 30 minuters spel. Då gjorde Råå matchens första mål, även om hemmamålvakten Jonas Nilsson var mycket nära att knipa Martin Rosqvists straff.

med sig ett helt gäng supportrar från Helsingborg, och de fick jubla igen efter 70 minuter. Då gjorde Joakim Hägg 2-0, och därmed var det i praktiken klart att Råå skulle gå upp i fyran. Spiken i kistan satte Martin Rosqvist tio minuter före slutsignalen.

utan att släppa in ett enda mål. Det är 15 år sedan som klubben var så högt uppe i fyran, västskåningarna har till och med varit ända nere i sjuan och vänt. Det har varit ett mörkt år för fotbollslagen i Östra Göinge, och även Hanaskogs IS följde alltså denna mindre muntra trend.