Västerskolan utrymdes efter brand på toalett

Av allt att döma var det elever som hade tänt eld på några pappersrullar. Strax efter klockan ett hörde elevassistenten Carina något som smällde. – Det lät som raketer och när jag öppnade dörren till toaletten brann det för fullt, berättar hon. Hon hämtade skolvärden Mikael Törnblom som snabbt fick tag i kemisalens brandsläckare, tryckte på brandlarmet lånade en mobiltelefon av en elev och ringde 112 och sedan släckte branden innan räddningstjänsten hann fram. Samtidigt evakuerades eleverna. – Det fungerade bra, vi släckte snabbt och eleverna hann inte bli rädda, säger Mikael Törnblom. Räddningsledare Magnus Carlsson berömmer dem. – De agerade på rätt sätt, säger han. Det är viktigt att få ut eleverna. Röken är farlig. Men Mikael Törnblom tycker det är dåligt att skolan inte har automatiskt brandlarm. – Vi är lite skärrade över det. Tänk om vi inte så snabbt hade upptäckt att det brann. Då kunde elden ha hunnit ta sig. Och hade det hänt när ingen var här så hade skolan kanske brunnit ner. Eftersom platsmaterial brann luktade röken fränt och räddningstjänsten hjälpte till med fläktar för att vädra ut den.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×