Annons

Misshandlade två 17-åringa pojkar

Hässleholm Den 62-årige mannen jobbar på ett tivoli som under Svedala marknad hade blivit utsatt för vandalisering.
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 62-årige mannen jobbar på ett tivoli som under Svedala marknad hade blivit utsatt för vandalisering. När de två 17-årig pojkarna skulle gå genom tivolit plockade de upp en urdragen elkabel. Enligt pojkarna lade de ner den direkt igen, och de menar att de inte ville ha sönder något.

Den 62-årige mannen, som såg hur pojkarna plockade upp kabeln, trodde att de var ute efter att förstöra och gav sig då på den unga männen. Bland annat ska han ha pressat ner den ene pojken i marken så att han fick skrubbsår på armbågen. Även den andre pojken blev neddragen på marken och 62-åringen pressade hans huvud mot marken flera gånger. Enligt 17-åringen fick han ont i huvudet och kände sig yr i flera dagar efter.62-åringen nekar till att han ska ha misshandlat pojkarna. Han erkänner att han tryckte ner dem mot marken, men menar att det var försvarbart med tanke på att att han ville hindra tivolits utrustning från att förstöras. Han säger sig även bestrida skadeståndsanspråk eftersom pojkarnas handlingar ledde till hans ingripande.

Men Ystads tingsrätt går alltså på pojkarnas linje och dömer mannen till villkorlig dom. Han ska även betala 5 500 kronor i skadestånd till pojken som fick huvudet pressat mot marken. Den andra pojken beviljas 500 kronor i skadestånd.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons