Annons

Här pyntas det för påsken

Skurup Uppemot 250 påskliljor sattes i jorden av kyrkogårdsvaktmästarna.
Skurup • Publicerad 18 april 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Daniel Bengtsson fixar påskfint på kyrkogården i Östra Vemmenhög. Foto: Susanna nygren
Daniel Bengtsson fixar påskfint på kyrkogården i Östra Vemmenhög. Foto: Susanna nygren

Uppemot 250 påskliljor sattes i jorden av kyrkogårdsvaktmästarna. – Vi planterar på de gravar där anhöriga inte har möjlighet att sköta det själva och istället betalar kyrkogårdsavgift. De ska ju ha lite fint de också, säger Daniel Bengtsson, kyrkogårdsvaktmästare. Han och kollegan Åke Magnusson arbetade på måndagen intensivt med att plantera påskliljor på de gravar som kyrkan tar hand om. Varje grav fick en bukett påskliljor. Men det fanns även de som fick långt fler. – Stora gravar där familjen har donerat pengar till kyrkan får fyra buketter. Vi har en lista på exakt hur många påskliljor varje grav ska ha, säger Åke Magnusson, även han kyrkogårdsvaktmästare.

Kyrkogårdsvaktmästarna planterade buketter på kyrkogårdarna vid fem olika kyrkor, Västra Nöbbelöv, Skivarp, Västra Vemmenhög, Östra Vemmenhög och Svenstorp. Totalt fick 200 gravar gula liljor som vittnar om att påsken är annalkande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons