Magnus Nilsson och Michael Karlsson har startat sajten hyrboende. se för alla som vill hitta ett praktiskt och enkelt boende på semestern. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

De har företag för semesterlogi

Magnus har ett förflutet som webbkonsult. Hans partner Michael Karlsson, Tyringe, är programmerare.

Tillsammans har de bildat hyrboende.se och är först i landet med att erbjuda alla sorters boenden från husvagn och husbåt till lyxlägenhet på nätet och förmedla kontakten mellan hyresgäst och hyresägare.
– Vi har knåpat på det här i tre år, och haft en förebild i USA som formligen exploderat, berättar Magnus. Så vi har känning av att det här kan bli stort.

De vill börja med att bygga upp verksamheten med boende i Sverige och Skandinavien, men har som mål att utveckla verksamheten till att omfatta Europa.
Grundidén är att bygga en teknisk plattform och på ett bra och smidigt sätt koppla ihop husägare och eventuell hyresgäst.
– Vi vill skapa ett förtroende och vill växa långsamt, säger Magnus.
Till exempel har vi en referenslista där hyresgäster får skriva vad det tycker om boendet, och det ger en bra bild för kommande gäster.

– Vi vill bygga upp en bra grund att stå på, säger Michael Karlsson.
– Vi kommer att satsa mycket på recensioner och möjligheten att koppla in sociala nätverk så att man till exempel kan logga in på vår sida med sitt facebook – konto, upplyser Magnus.
De förklarar att de vill undgå att folk blir lurade.

Därför får kunden betala till hyrboende.se och när hyresgästen på plats gett OK att allt är som det ska, betalas pengarna ut till hyresägaren.
För tjänsten tar killarna några procents kommission och en bokningsavgift.

De märker redan att behoven är lite annorlunda i Sverige jämfört med exempelvis Danmark.
– I Danmark kan folk tänka sig ta emot folk och låta dem hyra ett av bostadens rum, medan man i Sverige är lite mer reserverad och här är det stugor som vi hyr ut i första hand.
Än så länge är sajten på svenska men så småningom kommer den även finnas tillgänglig på engelska.

Dagens fråga

Anser du att kommunpolitikerna har för högt arvode?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×