Turismstrateg Marie Wetterqvist är mer än nöjd med uppslutningen till det kvinnliga företagsnätverket. Foto: Lasse Lindell/Arkiv

En scen där landsbygd och tätort kan mötas

Den lilla byn Visseltofta har blivit synonym med ordet projekt. Det EU-stödda leaderprojekt som pågår för att utveckla bygden med sin lilla byskola har knoppat av sig många idéer.
Den senaste i raden håller just på att bli verklighet; en naturscen belägen i en skogsdunge mellan idrottsplatsen och Helge å.

– Vi såg ett behov av en vackert belägen mötesplats utomhus. Något som skulle gynna inte bara Visseltofta utan hela kommunen, förklarar Marie Wetterqvist.
Hon tror benhårt på idén att låta landsbygd och tät- ort mötas. Och varför då inte på en scen för kultur- och friluftsliv där naturen är som vackrast?
Detta betyder att Visseltofta för tillfället har två leaderprojekt på gång. Båda avslutas den 31 december 2012. Men fram till dess ska mycket hinna hända.

Första spadtaget, eller snarare skoptaget, är redan avklarat. Vägen fram till byggstart har dock inte varit helt enkel. Bland annat krävdes dispens från strandskyddet på grund av närheten till Helge å.
Marie Wetterqvist konstaterar att engagemanget är stort och föreningslivet starkt i Visseltofta.
– Ja, uppförandet av naturscenen är ett gemensamt projekt för alla föreningarna i byn, förklarar hon.
Det är en kombination av ideella insatser och professionellt arbete som pågår nu. Något som ska vara klart i god tid före lördagen den 1 september, en märkesdag i byn.
– Då blir det invigning med massor av aktiviteter under hela dagen och kvällen, berättar Marie Wetterqvist.
Som en inramning till denna dag i nöjets tecken finns en bomässa med fokus på Visseltofta. Den startar redan på förmiddagen.
Möjligheter för den som vill hyra, bygga eller renovera en bostad i byn ska visas upp på bred front.

Aktiviteterna på den nya scenen drar i gångklockan 13.00. Under eftermiddagen vankas det teater, trollerishow, zumbadans och en talangjakt.
– Klockan 18.00 är det dags för stå upp-show med Anna-Lena Brundin och som avslutning ett musikprogram med Jesper Sjöberg och Christina Nygaard. En välfylld dag, konstaterar Marie Wetterqvist.

Efter premiären är meningen att arrangörer och privatpersoner ska kunna hyra Visseltoftascenen för evenemang av alla de slag. Så att landsbygd och tätort kan mötas.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Tycker du att kräftor är gott?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×