Annons

Festen efter segrarna

Deltävling 4 Alcazar fick sin revansch. Tillsammans med favoriten Anton Ewald tog gruppen sig direkt till final.
Publicerad 22 februari 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

  Ellinore Holmer och Ammotrack får en möjlighet i Lidköping där Andra chansens startfält nu är komplett.

Ner i en spegelboll och upp som tre pånyttfödda discodivor. Alcazars femte schlagersatsning gick hem och trion tog sig direkt till final efter lördagens deltävling i Örnsköldsvik. Sist Alcazar tävlade i Melodifestivalen var 2010 då de floppade och åkte ur tävlingen efter Andra chansen. Gruppens medlemmar såg plågade ut medan de väntade på resultatet och såg påtagligt lättade ut när beskedet till slut kom.

Annons

Kvällens andra finalist var inte på något sätt en överraskning. Anton Ewald var en solklar favorit inför avgörandet i Örnsköldsvik, men verkade oberörd av pressen när han nonchalant dansade hem en finalplats. Med Ewald och Alcazar i final är åtta av tio platser tagna. Bland favoriterna i finalen finns Yohio och årets kanske mest formstarka veteran, Sanna Nielsen. Anton Ewald har gått ut hårt inför årets Melodifestival. Han kom fyra i fjol och säger att han är tillbaka för att vinna.

SVT har fått svidande kritik för manuset till årets sändningar. På lördagskvällen gick inte alla skämt genom tv-rutan, men Anders och Nour hade Ö-vikspubliken med sig.

Programledarna bjöd på ett uppskattat trubadurnummer där de skämtade om Melodifestivalens folkliga framtoning, men tiden för skämt och sketcher var betydligt nerkortad. I stället fick Tomas Ledin, "bygdens son", gott om utrymme i programmet. Den folkkäre artisten och forne schlagervinnaren har passande nog släppt ett album med titeln "Höga kusten". Han framförde en av sina nya låtar innan han höjde tempot med ett medley av hits i folkmusiktappning.

En mindre skräll stod Ellinore Holmer för, när hon otippat tog sig till Andra chansen tillsammans med Ammotrack. Tävlingen avgörs i Lidköping nästa vecka och man kan konstatera att det blir en ovanligt rockig omgång, med två metalband och ett rockband. Sedan tidigare är det klart att bland andra Martin Stenmarck, Helena Paparizou och State of Drama kommer att vara på plats för att göra upp om de två sista finalplatserna.

Fakta:Melodifestivalen

Vidare till final:

 Till Andra chansen:

Utslagna:

5. Linda Bengtzing: ”Ta mig”

6. IDA: ”Fight me if you dare”

7. Josef Johansson: ”Hela natten”

8. Janet Leon: ”Hollow”

Nu återstår bara Andra chansen i Lidköping den 1/3, sedan är det dags för final i Stockholm den 8/3.

 

Carl Cato/TT Linus Brännström/TT Elin Viksten/TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons