Annons

Huset på landet blev tillflyktsort

Dödsfall Min systerdotter vår kusin Emma Dahlström Fältby har fått flytta till en annan värld, där all smärta är borta.
Personligt • Publicerad 6 februari 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Emma blev endast 39 år gammal och avled efter en längre tids sjukdom.Närmast anhöriga är maken Lars, föräldrar Ann-Christin och Arne Dahlström, syster Jenny med dotter Amalia samt moster, morbror och flera kusiner.

Emma föddes i Hässleholm och bodde med sin familj på Stattenaområdet.Hon var också medlem i Pingstkyrkan Hässleholm, under sin uppväxttid.Emma älskade att arbeta med sina händer, att skapa något var en del av hennes liv.När Emma skulle börja sin yrkesutbildning som textillärare, gick färden till Göteborg där hon också bosatte sig.

Annons

Lärarhögskolan fick ta emot en elev som älskade att lära sig nya saker, och som kunde sprida glädje bland både kamrater och lärare.Emma har alltid varit en positiv människa som gladde andra under hela sin uppväxttid, skrattet och humorn var aldrig långt borta.Emma älskade allt som hörde till naturen, därför blev flytten till Lars i ett litet hus på landet i Valinge Halland, en tillflyktsort för Emma.Nu kunde hon lämna lägenheten i Göteborg och bo mitt i naturen bland blommor fåglar och andra djur.

Emma gifte sig 2010 med Lars som gått sin utbildning på Chalmers i Göteborg.Emma har kämpat med sin svåra sjukdom under många år, de sista månaderna blev tunga för både Emma och hennes anhöriga.Kring Emma levde allt och allt blev vackert, hemmet och trädgården, utanför fönstret vid hennes sjuksäng kunde man se både rådjur och räv, massor av olika fåglar som sjöng och kvittrade, detta gladde Emma mitt i smärtan.

Trots det tunga, levde allt kring Emma och vi fick acceptera att hennes egen tid rann ut och vi fick vara beredda att överlämna henne till en annan värld.Emma lämnar ett stort tomrum efter sigDu fattas oss Emma

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons