HIF kvartsfinalklart

Fotboll Helsingborgs IF gjorde precis vad som krävdes i den avgörande gruppspelsmatchen mot Halmstads BK, spelade 1–1 (1–0), och är vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.
Publicerad 8 mars 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Strax före pausvilan satte Jere Uronen 1–0 på ett skott från 35 meter som studsade och snöpligt letade sig in mellan benen på förtvivlade HBK-målvakten Stojan Lukic. En riktig dundertavla i vårsolen på Olympiafältets plan 10.

– Det är fruktansvärt när du gör en sådan miss. Det är klart att det inte får hända, den bollen tar han ju alla dagar i veckan utom just i dag, sa HIF-målvakten Pär Hansson, som själv missade drabbningen på grund av ett brutet lillfinger, till SVT Sport. – Jag är ju i HIF, så jag är glad att vi gjorde mål, men det är klart jag känner sympati.

I 78:e minuten föll sedan bortalagets kvittering efter att ghanesen Kvame Karikari träffat rätt med skallen. Inte helt logiskt sett till matchbilden där Helsingborg snarare låg närmare ett 2–0-mål än 1–1 i en tillställning av lågt underhållningsvärde.

Nästa helg går HIF:s cupspel vidare på bortaplan. Vilket motstånd avgörs dock först i samband med måndagens lottning.