Annons

Kvinna tog sig ut ur brinnande lägenhet

HÄSSLEHOLM En kvinna i 20-årsåldern vaknade på fredagsförmiddagen av att det brann i lägenheten på Kaptensgatan i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 1 maj 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Räddningstjänsten fick larmet klockan 10.26. Efter bara ett par minuter var första brandbilen framme vid hyreshuset.- Vi behövde nog bara två minuter i framkörningstid på grund av det korta avståndet dit, säger insatschefen Matts Nilsson. Då bolmade det ut svart rök. Vi träffade på den drabbade kvinnan som var svart av sot i ansiktet. Flera andra hyresgäster i huset hade då kommit ut ur sina lägenheter. Folk stod utanför. Röken var tjock. Matts Nilsson bedömer, att det rör sig om en totalskada i trerummaren:- Kvinnan hade tur som vaknade av brandröken och kunde ta sig ut ur bostaden. Hon var tacksam över detta - men givetvis bedrövad över att ha fått lägenheten förstörd.Hon var självfallet också ledsen över att katten blivit kvar och dött där inne. Lite brandrök trängde upp på fjärde våningen. Brandmännen gick igenom alla lägenheter, för att kontrollera, om det kommit in brandrök. Restvärdesräddning med bland annat rökätare sattes snabbt in. Vädring skedde. Polisen spärrade av den förstörda lägenheten, pratade med den drabbade och med grannar och började söka utreda brandorsaken.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons