Annons

Ny präst till Bjärnum i sommar

TYRINGE/BJÄRNUM Nu till sommaren fyller prästen och komministern Lars-Ivar Ericson i Tyringe 67 år. Då kommer han att sluta sin tjänst i Tyringe pastorat.
Hässleholm • Publicerad 11 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Lars-Ivar Ericson var under en period kyrkoherde i Tyringe, eller Finja pastorat som det då hette. Han satsade även på politiken och blev riksdagsman (C), men efter en tid hoppade han av riksdagen och återvände till prästjobbet.Ericson arbetade i bland annat Stoby församling, innan han blev komminister på halvtid i Tyringe pastorat, som numera omfattar Tyringe församling, Västra Torups församling och Röke församling. Hörja, Matteröd och Finja tillhör Tyringe församling.Lena Grimheden, som är bosatt i Östra Göinge kommun, kommer senast i höst börja arbeta som komminister i Tyringe, där Sara Ericsson är kyrkoherde. De andra prästerna där är komministrarna Calle Jensen och Agneta Svensson.Bjärnums pastorat omfattar församlingarna Norra Åkarp, Farstorp och Vankiva. Mats Svensson är kyrkoherde där. Veteranen Staffan Örneskans, 80, är komminister. Nu ska hans kollega Lena Grimheden alltså flytta till Tyringe. En ny präst ska rekryteras till Bjärnum.– Det känns lagom att sluta nu, när man fyller 67,

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons