Osby föll i match med två ansikten

Sport Efter en mycket bra första halvlek av IFK Osby borta mot Bromölla rasade allt i den andra halvleken
Sport • Publicerad 31 maj 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Max Sandberg kommer att spela i tvåan med Nosaby under nästa säsong. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Osby höll sig till matchplanen under den de första 35 minuterna av matchen. Man gjorde också 1–0 genom Rasmus Lundin i mitten av den första halvleken. Daniel Kardum och Lundin igen hade chanser att öka på ledningen innan paus.

Kardum nickade i ett öppet och fritt läge inom straffområdet rakt på hemmamålvakten Ola Olausson som dock enkelt kunde knipa bollen. Lundin slog på ett lobbskott som Olausson mycket skickligt kunde styra till hörna.– Vi spelade riktigt bra fotboll medan Bromölla bara backade. Med lite flyt kunde det stått åtminstone 2–0 i paus, menar Joakim Hansson.– Under pausvilan sa vi till varandra att vi skulle fortsätta på samma sätt i den andra halvleken.

Men det blev tvärtom då spelarna tog planen i besiktning till den andra halvlek. Borta var det granna Osbyspelet och i stället var det Bromölla som höll i taktpinnen.– Vi tappade allt spel och, som jag tycker, bjöd in Bromölla i matchen, menar Hansson.

Kvitteringen kom sju minuter in på den andra halvlek på ett för Osby oturligt sätt. Efter ett motlägg gick bollen fram till Mikael Nilsson som kunde utjämna målsiffrorna.– Efter det så tyckte jag att vi började darra alltmer och Bromölla kunde ta över, säger Osbytränaren.Som skulle få se en ur Osbys synpunkt mindre rolig avslutande halvtimme. Bara tio minuter efter 1–1 kunde Mikael Nilsson ge Bromölla ledningen efter sitt andra mål för dagen. Oturen fortsatte att grina Osbyspelarna i ansiktet då Max Sandberg knäskadades och fick bytas ut efter att han sprungit ihop med hemmamålvakten. Sedan fick även mittbacken Jonatan Persson utgå med en förmodad bruten näsa efter en tuff närkamp plus att Rasmus Lundin, som hade dragits ner som mittback, blev utvisad med en kvart kvar av matchen.– Tyckte att det var väl hårt med ett rött kort för Rasmus då det knappast rörde sig om någon målchans, menar Hansson som dock hade kunnat köpt ett gult kort.

På den efterföljande frisparken kunde sedan Bromölla avgöra matchen. På returen av denna höll sig Niclas Svensson framme och gjorde 3–1. I slutet kunde sedan Eric Ek fastställa slutsiffrorna genom att efter en omställning enkelt rulla in 4–1.– Bra första halvlek medan luften gick ur oss i andra, sammanfattar Joakim Hansson matchen.– Vi får lägga den här matchen bakom oss och mobilisera nya krafter till lördagens hemmamatch mot Nybro.