Annons

Kassaskåp uppbrutna på Borgen

OSBY Under natten mot tisdagen drabbades Borgen i Osby av inbrott.
Osby • Publicerad 2 juni 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Lennart Hansson på Borgen kunde konstatera att två kassaskåp var uppbrutna.
Lennart Hansson på Borgen kunde konstatera att två kassaskåp var uppbrutna.

På tisdagsmorgonen gick Lennart Hansson, som arbetar på Borgen, runt i lokalerna och betraktade förödelsen.Han kunde konstatera att tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in på Borgen genom biosalongens nödutgång och att man verkar ha haft kännedom om att det finns övervakningskameror på flera ställen i byggnaden. Flera kameror hade petats till för att inte brottslingen eller brottslingarna skulle bli förevigade. Dessutom hade en hårddisk till kamerorna slagits sönder.– Sist vi hade inbrott här var för runt tre år sedan, säger Lennart Hansson. Det är trist, det skapar mycket merarbete.

Inne på Borgen hade tjuven eller tjuvarna genomsökt lådor och skåp och brutit upp två kassaskåp som innehöll växelkassa. Även ovanvåningen hade haft besök. Där var förråd uppbrutna.

Lennart Hansson gick hem från Borgen vid 18-tiden på måndagen och inbrottet upptäcktes av en anställd som kom vid 8-tiden på morgonen. Någon gång mellan dessa två tider har brottet alltså skett.Under tisdagsmorgonen var polisen på plats för att göra en teknisk undersökning.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons