Annons

En klubb på väg upp

Sport Serieledning i halvtid – och tränaren klar för två år till
Sport • Publicerad 28 juli 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jag kom inte hit för att vara här bara ett år. Sen vet man ju aldrig när man kommer till en ny klubb, de kanske tycker jag är en skitstövel eller så vantrivs jag. Därför nöjde vi oss med att bestämma oss för ett år i våras, säger Olofsson.Men klubben tyckte inte att Olofsson var en skitstövel. Och Olofsson vantrivs inte. Tvärtom.Därför blev det under sommaruppehållet klart att han stannar som seniortränare i Sibbhult åtminstone till slutet av 2017.– Det fanns ingen anledning att vänta. Det känns bra, nu vet både jag och spelarna vad som gäller. Och klubben har en bra u-verksamhet och framtiden ser intressant ut, inte bara för herrlaget. Det pratas om att starta ett damlag och det hade så klart varit positivt.

Efter några tunga år slog Sibbhult i botten när laget i fjol ramlade ner i sjuan. Mikael Olofsson valde ändå att hoppa på tränarsysslan i klubben – trots anbud från klubbar i division 4 och 5.– Detta kändes mest spännande, det är en klubb som vill något och en förening där allt runt omkring fungerar, säger Olofsson.

Annons

Du ångrar inte att du valde Sibbhult?– Nej, verkligen inte. Vi har bra tempo på träningarna. Redan inför säsongen sa Olofsson till Norra Skåne att lagets och klubbens målsättning är att inom tre, fyra år bli ett stabilt division fem-lag. Redan i år är det tänkt att Sibbhult ska ta steget upp i sexan och laget har fått leva med favoritskapet. Bland annat sa ”Lillen” Cucca, tidigare Sibbhultstränare som numera leder Östanå Bruk, att han ”skulle bli förvånad om Sibbhult skulle tappa poäng i år.”

Lider ni av pressen att vara favoriter?– Nej, vi har vår målsättning och den har vi haft hela tiden. Vi vill gå upp, säger Olofsson.

Än så länge går det enligt planerna för Sibbhult. Ett överraskande poängtapp i premiären mot Strömsborg och förlust borta mot Viby är enda plumparna i protokollet under våren.Sibbhult leder serien, en poäng före Kamp och tre före Viby.– Vi har spelat bättre och bättre under våren. Jag är ju ny och har en del nya idéer och det tar ett tag innan allt sätter sig. Men jag tycker det mesta har fungerat, säger Olofsson.

Ola Lundström är med sina 16 mål lagets klart bäste målsskytt.Olofsson är dock försiktig med att lyfta fram enskilda spelare.– Jag vill framhålla hela laget. Alla bidrar. Och när vi har haft spelare borta har nytt folk klivit in och gjort det bra, säger Sibbhultstränaren.

Så ni joggar hem serien i höst?– Absolut inte. Det är lång, lång väg kvar. Får vi ha alla hela och tillgängliga blir vi svåra att slå, men det är jämnt i toppen och topplagen i den här serien är bra.

Det gäller att Sibbhult är med från start när hösten drar igång.– Ja, vi har ju Kamp i andra omgången och Viby i tredje. Där kommer mycket att avgöras, säger Olofsson.

bild 1/2
Mikael Olofsson.
Sibbhults IF.
Mikael Olofsson.
Sibbhults IF.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons