Annons

Ekelund tillbaka

Sport Men hemvändarna från Mjällby är inte klara
Sport • Publicerad 31 juli 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

19-åriga talangerna Albin Ekström och William Andersson är, som Norra Skåne tidigare skrivit, på väg tillbaka till HIF från Mjällby.– Vi ska träffa Mjällby och se om vi hittar en lösning. Sen ska vi prata med William och Albin och se om vi kan hitta en bra väg framåt, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.

Men de är inte med mot Nosaby?– Nej, de är inte klara än. HIF:s anfallsstjärna Christoffer Ekelund missade stora delar av våren lårskadad, men i kväll gör han comeback.– Han har tränat på och det har varit positivt. Han finns med i truppen, sen får vi se om han spelar från start.Johan Hansson, knäskadad, och Johannes Ljungbeck, fingerskadad, är inte aktuella för spel, men i övrigt är alla tillgängliga.– Det känns bra, vi har haft en bra ”miniförsäsong” i sommar och känner oss starka.Prespa Birlik leder division två-serien, nio poäng före tvåan HIF, som dessutom har en match mer spelad.

Kan ni jaga ikapp Prespa?– Det är viktigt att vi tar en match i taget. Vi brukar vara starka på hösten och siktar på att göra en bra höst.I kväll väntar Nosaby, som ligger sist i division två-tabellen.– De har kniven på strupen i varje match nu och kommer att sälja sig jättedyrt. Vi är ju ett bättre lag, men vi måste vara noggranna och inte luras in i falsk säkerhet om vi har mycket boll. Vi måste se upp med deras omställningar, säger Olofsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons