Annons

Polisen har tröttnat på felparkerare

OSBY Staffan Rosén, stationsbefäl vid Osbypolisen, är irriterad över att det tidvis råder parkeringsanarki utanför ishallen. Nu hotar han med bötesblocket.
Osby • Publicerad 1 september 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Respekteras inte. Foto: Torbjörn Wester
Respekteras inte. Foto: Torbjörn Wester

Längs Klövervägen, vid fotbollsplanerna och ishallen, råder stoppförbud för fordon.Men det hindrar inte att många föräldrar och andra Osbybor parkerar längs gatan i samband med träningar och matcher, något som Staffan Rosén inte ser med blida ögon på. Senast i måndags kväll stod ett antal fordon felparkerade, enligt honom.– Den enda gången man får stå stilla vid stoppförbud är om man får problem med bilen, säger han.Egentligen är tanken att besökare till idrottsplatsen ska parkera på en stor parkeringsplats på andra sidan gatan. När bilar står längs Klövervägen gör det att sikten blir sämre. Barn som rör sig bland bilarna kanske inte alltid syns innan de springer ut i gatan, vilket skulle kunna leda till olyckor.– Det är trångt, mycket trafik och små barn som rör sig där.Staffan Rosén har nu varit i kontakt med kommunen om att förtydliga stoppförbudet genom att måla på gatan. Rosén föreslår även att ett nytt övergångsställe målas dit. Men innan några sådana förändringar har hunnit komma till stånd för att stävja felparkerandet hotar Staffan Rosén med att besöka området tillsammans med sitt bötesblock.– Det är 400 kronor direkt om man stannar där.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons