Annons

Krismöte i kyrkan om flyktingkatastrof

HÄSSLEHOLM ”Många känner en stor frustration och vill hjälpa”.
Hässleholm • Publicerad 4 september 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
AP Photo/Frank Augstein)
AP Photo/Frank Augstein)

Annons

David Liukert, föreståndare för Pingstkyrkans second hand i Hässleholm, som samarbetar med PMU, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete, säger att de är beredda att hjälpa till med akuta åtgärder så fort som det blir aktuellt genom påbud från organisationen.

Fakta:

Nära 60 miljoner människor är på flykt i världen, och hälften är barn. Rekordmånga, enligt FN:s flyktingkommissariat som släpptes i juni. I Europa ökade flyktingtrycket med 51 procent under förra året, främst beroende på konflikterna i Ukraina och Syrien. Under förra året var 59,5 miljoner människor på flykt, jämfört med 51,2 miljoner året innan och 37,5 miljoner ett årtionde tidigare. Ökningen av antalet flyende under 2013 var den högsta som någonsin uppmätts. Det är en fyrdubbling under de senaste fyra åren, enligt UNHCR. Den främsta orsaken är kriget i Syrien som lett till en massiv flyktingström till framförallt grannländerna

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons