Annons

Ulf Larsson slutar i IFK Osby

FOTBOLL Lämnar uppdraget som huvudtränare efter nedflyttningen till fyran
Sport • Publicerad 5 oktober 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Ulf Larsson. ARKIVBILD
Ulf Larsson. ARKIVBILD

Ulf Larsson tog över som huvudtränare i IFK Osby när laget låg i division sex. Han lyfte herrlaget hela vägen till division tre och i fjol var Osby en poäng från att avancera till division två. I år har det dock gått tungt och det blev nedflyttning till division fyra för Osby.Och nu väljer klubben och Ulf Larsson att avsluta samarbetet. I pressmeddelandet menar styrelsen att Larsson ”gjort stort avtryck” och att han ”kommer att bli ihågkommen som en engagerad, kunnig och inspirerande tränare.”Kent Granath i Osbys styrelse säger: – För att vara fotbollstränare så är sex år i en och samma förening ovanligt mycket. Det indikerar ju om något att IFK Osby och Ulf Larsson har trivts ihop. Beslutet att nu upphöra samarbetet är taget i ren symbios.

Han har inte fått sparken alltså?– Nej. Det ordet finns inte med i vokabulären. Vi har haft en öppen och god dialog och skiljs åt under ordnade former.

Annons

Vad händer nu?– Vi har precis startat processen med att hitta en ny tränare. Första steget är att prata med spelartruppen om hur de ser på frågan – om de har något förslag på upplägg.

Många av spelarna har också utgående kontrakt?– Ja, men vi hoppas kunna behålla stommen och bygga vidare på ett lag som bygger på Osbyfostrade grabbar. Ambitionen är dessutom tydlig: nästa års gästspel i division fyra är bara tillfälligt.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons