Annons

Skänker flyktingar dansbiljetter

hässleholm – Dans är universellt, alla kan ta det till sig.Så förklarar Lars G Ruhr i Hässleholms Teaterförening initiativet att skänka 50 dansbiljetter till flyktingar i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 26 november 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Lars G Ruhr, ordförande i Hässleholms Teaterförening, är nöjd med att kunna ge flyktingar boende i kommunen en chans att besöka kulturhuset i Hässleholm. Föreningen har skänkt 50 biljetter till en dansföreställning och Röda korset i Hässleholm ställer upp och ordnar tågbiljetter från Tyringe för de boende.
Foto: Norra Skåne Arkiv
Lars G Ruhr, ordförande i Hässleholms Teaterförening, är nöjd med att kunna ge flyktingar boende i kommunen en chans att besöka kulturhuset i Hässleholm. Föreningen har skänkt 50 biljetter till en dansföreställning och Röda korset i Hässleholm ställer upp och ordnar tågbiljetter från Tyringe för de boende. Foto: Norra Skåne Arkiv

Vid det senaste styrelsemötet i Hässleholms Teaterförening diskuterades hur föreningen kan stötta de många boende på flyktingförläggningarna i kommunen.– Det känns som de bara sitter där utan att komma ut i samhället, menar ordförande Lars G Ruhr och berättar att styrelsen beslöt att skänka 50 biljetter till kvällens dansföreställning på kulturhuset.Kontakt togs med kommunens flyktingsamordnare Jenny Carlbom som blev mycket glad och tacksam över initiativet. Efter ytterligare kontakter har Röda korset i Hässleholm lovat betala tågbiljetter för de flyktingar som vill komma till kulturhuset för att se dansföreställningen ”Who can tell the dancer from the dance?” som är en enmansshow med dansaren Åsa Lundvik Gustafson.På fredag förmiddag får platschefen på asylboendet i Tyringe ett kuvert med dansbiljetter och tågbiljetter för att fördela bland de flyktingar som är intresserade av att resa till kulturhuset ikväll.Flyktingsamordnare Jenny Carlbom berättar att det tidigare tagits flera privata initiativ till utflykter för de flyktingar som bor på kommunens olika asylboenden, Exenpelvis har det anordnats älgsafari till Markaryd för de boende i Vittsjö.Hans Bryngelson

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons