Annons

Helgeå överraskar med Alphaville

Kultur och Nöje Med låtar som ”Big in Japan” och ”Forever Young” skrev den tyska gruppen Alphaville in sig i musikhistorieböckerna på 80-talet. I sommar kommer syntpopbandet till Helgeåfestivalen.
Publicerad 27 november 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Han erkänner dock att han varit hyfsat nervös för just det här släppet. – Just för att man vet att folk förväntar sig hårdrock, många tror fortfarande att vi är en hårdrocksfestival, men vi vill att det ska finnas något för alla, här på Sveriges mysigaste festival, säger han.Av reaktionerna på facebook att döma, kort efter att nyheten släppts, verkar det som om hans oro var obefogad: ”Oj oj oj! Detta var fanimej inte illa” och ”Uppskattas av en rockare oxå minsann – stort tack!” var bara några av kommentarerna.

En ganska otippad bokning, eller?– Inte för oss, men kanske för publiken. När man bokar band vill man ha sådana som ingen tänker på, så det inte blir samma som på alla andra festivaler, och det är inte så att vi blivit översvämmade av önskemål om Alphaville från publiken direkt, men det är nog inte så många som tänker på att de fortfarande finns. Vill du ha nostalgi som inte är hårdrock och googlar den bästa 80-talsmusiken kommer ”Forever Young” aldrig sämre än tre, ”Big in Japan” kanske på fjärde plats och ”Sounds like a Melody” på någon av platserna därefter. ”Forever Young” släpptes 1984 och då fanns inte Spotify – trots det har låten över 37 miljoner spelningar. Man kan bara tänka sig hur många den haft om den släppts i dag, säger Andreas Martinsson.Klara för festivalen är också Micke ”Syd” Andersson och Tommy Ekman, som även spelade på årets festival. – Efter varje festival är det alltid ett antal band folk pratar om, på byn och på facebook, och jättemånga pratade om hur fantastiskt kul de hade till Syd & Ekman, säger Andreas Martinsson. Sedan tidigare är det klart att W.A.S.P, Halloween, Amaranthe och Knogjärn spelar på nästa års festival, som är den 5-6 augusti och biljetterna är redan släppta.– Vi tycker givetvis att det här är ett utmärkt julklappstips, säger Andreas Martinsson och skrattar.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons