Annons

Fibersatsning skjuts fram

HÄSSLEHOLM Den kommunala fibersatsningen på Röinge/Östervärn senareläggs med anledning av Konkurrensverkets utredning.
Hässleholm • Publicerad 1 december 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Den tillkommande anmälan och Konkurrensverkets pågående utredning får kommunen att senarelägga arbetet med fiberblåsning och anslutning in i hushållen till efter storhelgerna.– Kommunen välkomnar utredningen och hoppas att den ska ge alla oroliga medborgare svar på vad som ska gälla i fiberfrågan. Många sitter idag fast i bindande 24-månaders avtal och vet inte hur de ska gå vidare eller välja, skriver IT-avdelningen på fiberhemsidan, apropå Konkurrensverkets utredning som inleddes efter en anmälan från Svenska Fibernät.Sedan dess har alltså även IT- och Telekomföretagarna gjort en anmälan.

Målet är nu att alla inom pilotområdet som gör en beställning ska få sina anslutningar färdigställda under januari och februari.En process hos Konkurrensverket kan ta mycket lång tid men kommunen avser förutom pilotprojektet på Röinge/Östervärn, att arbeta vidare med fiberetableringen enligt plan under tiden.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons