Annons

”Inte självklart att betala skadestånd”

hässleholm Frågan om musikpaviljongens öde går vidare. En flytt kostar 1,1 miljoner kronor. Nu har också K-fastigheter inkommit med skadeståndskrav om de inte får bygga på den köpta tomten.
Hässleholm • Publicerad 17 december 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C) kommenterar Jacob Karlsson och K-fastigheter skadeståndskrav till kommunen, som kan bli aktuellt om företagets planer på ett hus i officersparken inte blir av.Enligt de beräkningar som Jacob Karlsson låtit Värderingsbyrån utföra kan det bli tal om ett skadestånd på drygt 8,4 miljoner. Det är åtminstone den summa som redovisas i den ”redogörelse för ersättningsanspråk avseende utebliven byggnation på T4-området”, som lämnats in.Enligt Lars Olsson är kraven inte självklara. Men han menar att K-fasigheter, om bygget stoppas, lider en planskada eftersom företaget planerat för något som plötsligt inte blir av och då mister en intäkt.Ordförande i tekniska nämnden har nu lämnat över frågan till kommunstyrelsen tillsammans med ett yttrande över den motion med begäran om reviderad detaljplan för officersparken som lämnats in.Motionen ska avgöras i kommunfullmäktige nästa år. Först då avgörs om den antagna detaljplanen ska gälla. Avslås motionen ska musikpaviljongen flyttas och då kan K-fastigheter fortsätta sina byggplaner.Den senaste kostnadsberäkningen som tekniska förvaltningen tagit in från ett företag lyder på 1,1 miljoner kronor för att flytta musikpaviljongen.– Arbetet med att flytta paviljongen ska vi upphandla, säger Bertil Lucchesi på fastighetsavdelningen.Hur flytten ska göras får den entreprenör som väljs avgöra. Men både Lars Olsson och Bertil Lucchesi konstaterar att det inte blir den lättaste flytten. En ny grund måste byggas på platsen dit musikpaviljongen ska flyttas, och eftersom paviljongen har en murkonstruktion är en nedmontering inte hur lätt som helst.– Eftersom paviljongen uppfördes under början av förra seklet kostar det att underhålla den och hålla den i skick, inflikar, Lars Olsson.Men som läget är just nu avvaktar tekniska förvaltningen alltså kommunfullmäktiges ställningstagande. Ska detaljplanen för området rivas upp eller inte?Hans Bryngelson

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons