Annons

Tyrebuggen söker fler till dansgolvet

Tyringe För andra gången arrangerades Tyrebuggen för danssugna buggare. ett 50-tal par kom för att visa upp sig och tävla i Tyrs Hov.
Hässleholm • Publicerad 16 januari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är fler deltagare än första gången, berättar Zofie Hodos Malmgren en av prisutdelarna under lördagens tävling som lockat ett nästan fullsatt Tyrs Hov.

Dansmusiken var hög liksom stämningen bland såväl dansande tävlingsdeltagare och supportande publik.

Annons

Arrangören Tyresvingen kunde räkna in ett 50-tal deltagare i de många olika klasserna som tävlade under dagen. Det tävlades i danser med namn som Boogie Woggie och West Coast Swing samt naturligtvis vanlig bugg. Bugg hade flera olika tävlingsgrupper och distriktscupen för tävlande från Skåne och Halland stod också på dansgolvet.

För att locka fler att dansa fanns också en rekryteringsklass. Antalet tävlingspar i Skåne och Halland har nämligen sjunkit under de senaste åren.

En anledning är, trots att 13 olika föreningar deltog med tävlanden under Tyrebuggen, de långa resorna till tävlingar.

Föreningarna vill därför locka fler att dans och tävla. det vill man bland annat göra genom att anordna lokala cuper med deltävlingar som ger dansparen minst fem tävlingstillfällen om året, på inte för långa resavstånd.

så nu återstår att se om en tävling som Tyrebuggen kan få fler att börja tävlingsbugga.

bild 1/6
Tyrebuggen
Ett 50-tal par passade på att komma till Tyrebuggen 2016 som fick Tyrs Hov att dansa.foto: Hans Bryngelson
Stilstudie i bugg
Tyrebuggen
Tyrebuggen
Tyrebuggen
Tyrebuggen
Ett 50-tal par passade på att komma till Tyrebuggen 2016 som fick Tyrs Hov att dansa.foto: Hans Bryngelson
Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons