Annons

Miljonrenoverar hus för unga flyktingar

HÄSSLEHOLM Miljonsatsning på flyktinghem.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Villan på Stambanegatan har tidigare köpts in av kommun en för 1,7 miljoner kronor. När ärendet var uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen blev det omröstning. De enda som röstade mot förslaget var SD.

I en skriftlig reservation kritiserar man både köpet och renoveringen.

Annons

– Totalt lägger kommunen minst 3,3 miljoner kronor på detta boende därtill kommer även bemanning. SD yrkar avslag på detta ärende, skriver Ulf Erlandsson.

Boendet blir ett HVB-hem (hem, vård, boende) och ska ha plats för åtta ensamkommande flyktingungdomar med särskilda behov.

Exempelvis trauman, självskadebeteende, begynnande missbruk med mera.

Hemmet ska drivas i kommunal regi.

Huset är avsett för bostadsändamål, därför kommer man inte att begära bygglov för verksamheten, trots att villan nu blir ett vårdboende med personal och dygnetrunt bemanning.

– Det där är en gränsdragning men jag anser att det följer planen och att det inte behövs begäras bygglov. förklarar Mats Sturesson (C) kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Ärendet ska även behandlas av kommunstyrelsen.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons