Annons

Ny tung smäll för Vinslövs HK

Sport • Publicerad 6 februari 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Jesper Edfeldt var tillbaka i Vinslöv och blev sexmålsskytt. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jesper Edfeldt var tillbaka i Vinslöv och blev sexmålsskytt. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vinslöv hängde med bra i början av matchen och halvvägs in i första halvlek ledde gästerna med 10–6 och senare även 12–8 sedan Robin Håkansson klivit fram som säker straffexekutor. Men mot slutet av halvleken knaprade Varberg in och gick förbi till 16–14 före paus.

– Vi gör en bra första halvlek där det mesta i vårt spel stämmer. Sedan kryper de lite närmare och då känns det som vårt självförtroende inte räcker längre. Just nu är det ganska tufft för oss, säger Vinslövs tränare Nicklas Martinsson.

Annons

Fem minuter in i andra halvlek hade hemmalaget kopplat greppet – och det släppte Tobias Bengtsson (elvamålsskytt) och hans hemmastarka Varberg inte ifrån sig.

19–15 blev 26–20 och 30–23. Matchen slutade 34–28.

Jesper Edfeldt var tillbaka efter sin hjärnskakning och svarade för en bra match på nio meter. Han gjorde bland annat sex mål.

Även Elias Holmström signerade en stark insats som mittsexa medan hans avlastare på linjen, Martin Arvidsson, var duktig framförallt i försvaret.

– Det finns en del bra saker – absolut. Jag tycker ändå att den här matchen var ett fall framåt med en hel bra halvlek. Det presterade vi inte mot Warta, säger Nicklas Martinsson.

Fortfarande har Vinslöv dock stora problem att få igång sitt tidigare så framgångsrika kontringsspel. Även här spelar självförtroendet stor roll.

– Vi står kvar tills vi är helt säkra på att vi får bollen, konstaterar Martinsson.

Det är inte rätta receptet för snabba kontringar. För att få till dem krävs även målvaktsräddningarna.

I Varberg hittade varken Nisse Lövquist eller Fredrik Landin in i matchen.

– Vi fick inte riktigt träff med målvakterna i dag. Vi startade med Nisse och bytte tre-fyra gånger men jag lastar inte dem för förlusten.

Läs mer om matchen i måndagens tidning.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons