Annons

Seriesegern nära för Rökes damer

Sport • Publicerad 8 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Bortamatchen mot tabelljumbon Finn blev överraskande jämn. Cajsa Engdahl gav visserligen Röke ledningen efter 5,30 men därefter gjorde hemmatjejerna både 1–1 och 2–1 inom loppet av en halv minut.

Frida Gustafsson såg till att ordningen återställdes med kvitteringen till 2–2 innan den första perioden var över.

Annons

– Det var mycket Hawaii-innebandy, säger Röketränaren Filip Påhlsson som hade en nervös resa på bänken.

– Det var rätt så ovisst. När vi gjorde 4–2 kändes det som det skulle släppa men de kom igen och det var lite oroväckande när det blev 4–4.

Isabelle Nilsson och Cajsa Engdahl gav Röke tvåmålsförsprånget som alltså åts in av ett hungrigt Finn.

Men i tredje perioden var det Röke, precis som så många tidigare, visade sig vara starkast.

Anna Gunnarsson hade bollen i offensivt hörn och när Marika Bengtsson kom löpande serverade Gunnarsson passningen som Bengtsson tryckte in till 5–4.

– Vi är ju vana att vara i den här situationen och har lärt oss hantera den. Tjejerna tar det på rätt sätt, säger Påhlsson som gladde sig lite extra åt Amanda Mohlins inhopp i Tunahallen.

Redan i morgon har Röke första chansen att säkra seriesegern. Vid seger mot Stanstad i Staffanstorp har Röke skaffat sig ointagliga 14 poäng ner till tvåan Helsingborg.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons