Styrelsen för AB Skånska Dagbladet har beslutat att lägga ned dotterbolaget Norra Skåne Rotation AB, som bland annat trycker Norra Skåne. Personalen informerades om beslutet på fredag eftermiddag. ARKIVBILD

Norra Skånes tryckeri läggs ned

HÄSSLEHOLM Styrelsen för AB Skånska Dagbladet lägger ned dotterbolaget Norra Skåne Rotation AB, som bland annat trycker Norra Skåne.
Elva personer mister jobbet och tidningen trycks framöver i Malmö.

Personalen informerades på fredagseftermiddagen om beslutet. Vid Norra Skåne Rotation AB finns i dag elva personer anställda.
– Vi kommer att kontakta Arbetsförmedlingen på måndag och lägga ett varsel, berättar Skånska Dagbladets vd Lars Joel Eriksson.

Beslutet att flytta tryckningen av tidningen bygger på två saker, menar han:
– Det blir billigare att trycka Norra Skåne och Skånska Dagbladet på samma ställe, och vi tycker inte att vi har råd att investera i en så gammal tryckpress som den på Norra Skåne. Dessutom är tryckeriet i Malmö mer tekniskt avancerat.
För läsarna kommer förändringen framförallt att märkas genom att tidningen får färg på alla sidor, och inte bara vissa som i dag.

Norra Skåne Rotation trycker i dagsläget flera produkter vid sidan av Norra Skåne. Men:
– Det går inte att driva tryckeriet vidare utan dess största kund, Norra Skåne, anser Lars Joel Eriksson.
Flytten av tryckningen till MTT (Malmö tidningstryckeri), där Skånska Dagbladet trycker redan i dag, kommer troligtvis att ske före sommaren.

Dagens fråga

Kommer du att kolla på Allsång på Skansen i år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×