Annons

Världsmästare överraskar när träffen jubilerar Bjärnumsträffen

Sport • Publicerad 10 mars 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var också Ingemar Wikströms pappa Kurt som en gång startade Bjärnums BTK vilken dock lades ner 1968 men sedan återuppstod fem år senare.

Ingemar Wikström hade då fortsatt i karriären till Sölvesborg och han var under 1970-talet en stark spelare under en tid när svensk bordtennis var permanentad i världstoppen.

Annons

Bjärnumssonen blev lagvärldsmästare tillsammans med spelare som Kjell ”Hammaren” Johansson och Stellan Bengtsson 1973 i Sarajevo och tog ett VM–brons två år senare i Calcutta.

Även EM-medaljer blev det och individuellt gick han som bäst till kvartsfinal vid mästerskapet i Novi Sad men blev också EM-trea i dubbel tillsammans med ungraren Bela Frank.

Noteras bör också att Wikström tillsammans med Bjärnumsbröderna Claes och Mats Flinck var bäst i Skåne för 15-åringar 1966.

– Wikström kommer att vara prisutdelare under lördagen och har också lovat att ta med och visa upp VM-guldmedaljen, förklarar Daniel Olsson.

Bjärnumsträffen, som är en av de äldsta bordtennistävlingarna i landet, kommer som vanligt att spelas i Bjärnums Sporthall.

– 35 klubbar är anmälda och tävlingen ingår också i Skånes bordtennisförbunds Ungdoms-GP vilken lockar stora delar av distriktets ungdomselit, förklarar Daniel Olsson och berättar att även spelare från flera andra distrikt i Sydsverige finns med i startlistorna.

Totalt blir det runt 600 matcher som spelas under två dagar och Michael Malmborg, Lidhult blir överdomare medan Daniel Olsson, Linda Sandberg och Mikael Latorre agerar tävlingsledare.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons