Annons

Skyttar i samlad attack

HÄSSLEHOLM Fyra skytteklubbar vänder sig till länsstyrelsen för att få förbudet mot att skjuta på sina banor hävt och undanröjt.
Hässleholm • Publicerad 15 mars 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Fyra skytteklubbar vänder sig till länsstyrelsen för att få förbudet mot att skjuta på sina banor hävt och undanröjt.

Miljönämndens beslut hotar klubbarna, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt på ett sådant sätt att det finns risk för att klubbarnas verksamhet självdör. Det är Hässleholms pistolskytteklubb, Skånska svartkrutsklubben/Lille Mats pistolskytteklubb och Hässleholms skyttegille som överklagar miljönämndens beslut att klubbarna inte får använda sina gamla banor.

Annons

En ny bana i anslutning till jaktskyttebanan finns för de aktuella föreningarna. Men den uppfyller inte Naturvårdsverkets bullerrekommendationer.

– Vi den nya banan måste det byggas bullerplank och skjutvallarna kompletteras med ljuddämpande åtgärder, skriver klubbarna till länsstyrelsen.

De aktuella klubbarna är vidare mycket missnöjda med de skjuttider som miljönämnden beslutat om.

– Våra föreningar kommer inte att använda den nya banan förrän den uppfyller Naturvårdsverkets krav för buller samt att våra skjuttider anpassas på ett sådant sätt att vår verksamhet kan bedrivas, konstaterar David Hector, ordförande i Hässleholms pistolskytteklubb som skrivit under för Hässleholms samlade skytteföreningar.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons