IFK Hässleholm med tio man besegrade IFK Malmö med 2–1

Sport Det var tre bragdbetonade poäng som IFK Hässleholm tog hemma mot IFK Malmö på onsdagskvällen. Inte för att gästerna var ett bättre fotbollslag än hemmalaget utan för att de gulsvarta grejade segern med bara tio spelare på banan.
Sport • Publicerad 29 april 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
IFK Hässleholm tog lagets andra raka trepoängare.
IFK Hässleholm tog lagets andra raka trepoängare. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

– Men vi spelade med tio man även i förra matchen och kan det ganska bra så det kändes tryggt även sedan vi åkt på utvisningen, ansåg IFK Hässleholmstränaren Daniel Nilsson.

Men dramatiken hade börjat för IFK redan på morgonen när det stod klart att Österås A-plan var för blöt för spel och matchen flyttades därmed till B-planen.

– Betydde inte så mycket för laget utan mer för föreningens arrangemang med försäljning och annat, menade Nilsson.

Inte heller B-planen inbjöd till någon större fotbollsunderhållning och det märktes på lagens agerande. Nu blev det en match där teknik och snabbhet fick stå tillbaka för rena kämpatag och inställning.

Första halvlek var ganska chansfattig även om IFK skapade flera hörnor och först i de 41:a minuten hettade det till. Hemmalagets mittback Axel Harletun fick lite olyckligt bollen för långt från sig strax utanför eget straffområde och tvingades kapa en motståndare med rött kort som följd. Mert Yanev fick i samma veva lämna plats för Pontus Björnsson eftersom laget behövde få in en mittback till.

Men IFK anföll ändå och ett par minuter innan paussignalen gjorde man otroligt nog också 1–0.

– Det var precis som om vi slappnade av när vi blev en man mindre, erkände IFK-backen Danny Gunnarsson som var upphovet till ledningsmålet vilket några passningar senare gjordes av Kevin Thompson.

– Vi har ett bra go i laget och det blev ju inte sämre av hur matchen utvecklade sig.

Inledningen av andra halvlek blev annars en mardröm för hemmalaget sedan Mohammad El-Kayed skruvat in kvitteringen i Ejupis bortre kryss innan en minut hade gått.

Men detta snygga mål skulle Danny Gunnarsson ta udden av genom sitt segermål som kom i den 53:e minuten.

– Ja vilken härlig träff på bollen jag fick, skrattade Gunnarsson om 2–1-bollen som seglade förbi Henrik Bäckström i IFK Malmös mål och betydde tre poäng för IFK.

IFK Malmö jagade en kvittering sista halvtimmen men Daniel Nilssons manskap höll inte bara emot utan skapade själv flera chanser till att göra ytterligare mål. Speciellt när gästerna lyft upp allt på plan under de desperata slutminuternas jakt på ett mål.

Matchen avslutades med ännu en utvisning sedan El-Kayed på tilläggstid fått rött kort efter att ha kapat Kevin Thompson.

Viktigt för er att nu tagit två raka segrar?

– Nej, vi jobbar mer långsiktigt än så och utvecklar vårt spel hela tiden, menade Daniel Nilsson.