Annons

Ett steg närmare en helt ny ishall

Osby Ytterligare ett steg har tagits mot en helt ny ishall. Kommunstyrelsen beslöt i veckan som gick att man helt enkelt skulle bygga vidare på förslaget.
Osby • Publicerad 1 maj 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Osby 2014-07-04. Osby ishall.
Osby 2014-07-04. Osby ishall.

Beslutet innebär att en komplett utredning och en komplett kalkyl ska tas fram vad gäller en nybyggd ishall.

I utredningen ska också framgå var den lämpligaste placeringen är och hur hallen i så fall ska utformas. När denna utredning ligger klar kan ett definitivt beslut fattas.

Annons

Den gamla ishallen stod färdig i slutet av 1960-talet och har löpande byggts till genom ideella krafter.

Under senare år har ishallens framtid diskuterats både flitigt och i ett högt tonläge samtidigt som prover tagits på byggnaden och allergier på åkare rapporterats.

Det har funnits tre olika förslag där en rivning utan att bygga en nya hall varit en.

De andra förslagen har inneburit renovering av befintlig hall eller en nybyggnation.

Till syvende och sist handlar det om pengar.

Fördelarna som presenteras är att hallen kan anpassas efter behoven i verksamheten, att driftskostnaderna sänks och att tekniken blir miljövänligare. Hallen skulle även kunna utnyttjas till annan verksamhet samt bidra till att kommunen upplevs som attraktivare.

En rivning av ishallen utan att ersätta den beräknas kosta cirka en halv miljon. Det skulle också innebära att föreningarna som använder hallen på sikt riskerar att läggas ner.

En ombyggnation beräknas kunna genomföras snabbare, men innebär samtidig en osäkerhet vad gäller problemen med påväxt som finns idag. Erfarenhetsmässig har liknande ombyggnationer kostat betydligt mer än vad man beräknat.

Beräknad kostnad för en ny ishall ligger på 60 miljoner kronor.

Fakta:Ett steg närmare ny ishall

Ytterligare ett steg har tagits mot en helt ny ishall. Kommunstyrelsen beslöt i veckan som gick att man helt enkelt skulle bygga vidare på förslaget.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons