Annons

Sara Henriksson byter till Glimma RF dags för Göingeritten

Sport Lagom till klubbens stortävling Göingeritten på lördag kan Glimma Ryttarförening presentera ett riktigt bra nyförvärv.
Sport • Publicerad 3 maj 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Lagom till klubbens stortävling Göingeritten på lördag kan Glimma Ryttarförening presentera ett riktigt bra nyförvärv.

VM-ryttaren Sara Henriksson har nämligen bestämt sig för Östra Göinge-klubben.

Annons

– Jag har funderat länge på att byta till Glimma RF och nu blev det av, berättar snart 23-åriga Sara Henriksson medan Mikael Persson i Glimma RF förstås är strålande glad.

– Vi är ju glada att hon valt att bli medlem hos oss och att hon dessutom väljer att starta i Göingeritten som första tävling efter klubbytet gör oss mycket stolta, förklarar Persson.

Sara Henriksson har rötterna i trakterna av Örebro men är numera bosatt i Agunnaryd utanför Älmhult och har sysslat med distansritt sedan hon har var 14.

2014 väckte hon uppmärksamhet i Göingerytten genom att vinna SM för Young Riders i den tävlingen. Förra året var Henrikssons första som senior.

– Jag har redan fått ett varmt välkomnande i min nya förening och extra roligt blir det ju med årsdebut på hemmaplan, menar Sara Henriksson.

– Mitt mål blir att få en godkänd ritt och göra en bra tävling – det blir också min häst Anahitas första 120 kilometer.

Sara Henriksson har dock gott om ytterligare planer för säsongen.

– Ett av mina mål är att bli uttagen till VM och göra en ruggigt bra prestation där på Elopolda, förklarar Henriksson.

Det är dock ännu inte klart var och när VM kommer att ridas och detta påverkar Henrikssons säsongsplanering.

– Vill ju starta i SM och kanske också i nordiska-baltiska mästerskapet, förklarar hon.

Annons

Göingeritten som är en distansritt, alltså ridsportens maraton, har arrangerats ända sedan 80-talet. Glimma Ryttarförening arrangerade under flera år tävlingen, som avgörs kommande lördag, 7 maj, utan att ha några egna ryttare i grenen. Men förra året bildades ett lag vilka slog till direkt och brons vid lag-SM.

Distansritt är den tävlingsgren inom ridsporten som ökar mest och internationellt är den också en stor gren. Göingeritten har ord om sig att både gå på natursköna och välpreparerade bansträckningar.

– Vi är oerhört tacksamma för de insatser som alla frivilliga gör men ännu mer tacksamma för den välvilja som vi möter bland markägare längs banan, säger Mikael Persson som är tävlingsledare för Göingeritten.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons