Annons

Försökte våldta kvinna

HÄSSLEHOLM Samtalet i mobiltelefonen med en kamrat räddade förmodligen kvinnan från att bli våldtagen.
Hässleholm • Publicerad 23 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Samtalet i mobiltelefonen med en kamrat räddade förmodligen kvinnan från att bli våldtagen. Nu ställs en 29-årig man inför rätta åtalad för försök till våldtäkt.

Det var den 1 januari som kvinnan när hon var på väg från Stortorget till Snapphanegatan förföljdes av mannen. Enligt stämningsansökan hade mannen flera gången ställt sig i vägen för henne och med gester visat att han ville sova med henne. När hon försökte skaka av sig mannen har han på nytt ställt sig i vägen.

Annons

Mannen gick så långt, enligt stämningsansökan, att han vid två tillfällen slängde ner kvinnan på marken, hållit för hennes mun och lagt sig ovanpå henne. Han har sedan med våld försökt tvinga kvinnan till samlag eller annan sexuell handling, jämförlig med samlag.

Kvinnan hade genom sin mobil kontakt med en manlig bekant som kom till platsen och ingrep. Nästa onsdag ställs 29-åringen inför rätta vid Hässleholms tingsrätt.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons