Annons

110 kilo Holmström första byggstenen i VHK

Sport • Publicerad 24 maj 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Elias Holmström blir förste man in i Vinslövs HK som vill ta snabbaste vägen tillbaka till allsvenskan.       Foto: Stefan Sandström
Elias Holmström blir förste man in i Vinslövs HK som vill ta snabbaste vägen tillbaka till allsvenskan. Foto: Stefan Sandström

Efter den snöpliga degraderingen från allsvenskan har Vinslövs HK:s ordförande Stellan Grönberg inlett ”operation återtåg”.

– Vi jobbar med att behålla så många spelare som möjligt. Men arbetet kommer att ta en stund, säger Stellan Grönberg

Annons

Finjasonen Elias Holmström, med rutin från både elitserien och allsvenskan, blir förste man in i Nicklas Martinssons trupp.

– Elias är en duktig försvarsspelare i mittblocket och har under de senaste säsongerna även utvecklat sitt anfallsspel flera nivåer.

Vi är otroligt glada att Elias, som är en kanonkille även utanför planen och numera också bor i Vinslöv, väljer att fortsätta inom föreningen och därmed skapar kontinuitet inför framtiden, säger VHK-ordföranden.

– En oerhört viktig spelare ur flera aspekter. Han är en kulturbärare och med den erfarenhet han har uppifrån ger han attraktion till laget för eventuella nyförvärv. Det sänder en signal när vi lyckas behålla honom.

Signalen är att VHK satsar på att ta sig tillbaka

till den högre serien fortast möjligt.

– Det är en målsättning vi har. Det kändes lite försmädligt att åka ut på målskillnad. Trots att vi inte gjorde någon supersäsong var vi nära att klara oss kvar. Sedan måste man vara ödmjuk i detta, det kommer en reaktion någon gång när man startar om.

Elias Holmström hade anbud från norskt och allsvenskt håll men till sist var beslutet ändå ganska enkelt.

– Jag bor här och har mitt jobb här i Vinslöv. Det känns bra att stanna kvar med visionen att ta upp laget i allsvenskan igen, säger Holmström som också berättar att publiken spelade en stor roll för hans beslut.

– Vinslöv har blivit en handbollsby – det är fantastiskt roligt! Även om vi låg i botten hade vi fullsatt hall. För mig betyder det jättemycket. Vinslöv andas handboll.

Annons

På spelarsidan står det klart att Anton Jönsson har lämnat för allsvenska Varberg och att mittsexan Daniel Svensson slutar. Svensson fick en stor del av säsongen spolierad av en knäskada.

– Vi tappar förmodligen även Jesper Edfeldt som flyttar hem till Örebro och så har Anders Brorsson hotat med att sluta, säger Stellan Grönberg.

Thomas Varsamis hade en del skadeproblem under säsongen och missade avslutningen med en bruten tumme.

– Det är en av dem vi diskuterar med. Han är intressant för oss.

Målvakten Björn Skoglund ägnade fjolårssäsongen åt att komma tillbaka från en korsbandsskada.

– Det känns som att han är redo efter sin rehabilitering. Jag hoppas att vi kan sy ihop det med honom.

Något fortsatt samarbete med IFK Kristianstad är inte aktuellt

– Det är satt på vila, säger Grönberg.

VHK spelar nästa säsong i samma division som IFK Kristianstads farmarlag.

Samarbetet hade sina för- och nackdelar.

– Hade Herman Bosson fått vara hel så hade vi förmodligen hängt kvar. Sedan kan man väl säga att vi fick lite för många övergångar, det blev rörigt i truppen emellanåt.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons