Sjunde raka för Glimåkra Glimåkra-Dösjöbro 4–0

Sport Nu har man 21 poäng på sju matcher
Sport • Publicerad 30 maj 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Glimåkras damer ser svårstoppade ut i den sydligaste damettan. På lördagen tog laget sin sjunde raka seger trots att man kom till matchen med bara en avbytare.

– Vi fick ju tillbaka några spelare men hade samtidigt andra vakanser, förklarade tränare Rikard Svensson.

Men den smala truppen hindrade inte Östra Göinge-klubben att köra över ännu en motståndare. Trots en tidig Glimåkraboll i ribban dröjde det till den 34:e minuten innan första målet kom. Detta efter en hörna där bollen efter några turer spelades från Sarah Martinsson och till Erika Mårtensson som gjorde 1–0. Sex minuter senare var det Melissa Dahlberg som spelade fram målfarliga Sofie Andersson vars skott touchade en av gästernas spelare och gick i mål.

– Kändes betryggande i paus med en tvåmålsledning och sedan fick vi ju ytterligare utdelning nästan direkt i den andra halvleken.

Nellie Persson höll sig framme efter en frispark signerad Erika Martinsson och serieledarna hade sköna 3–0.

– Vi är ganska starka som lag men tycker ändå att Dösjöbro skall ha en eloge för man skapade faktiskt några chanser, betygsatte Svensson motståndarlaget där förre FC Hessleholmsspelaren Julia Lennartsson tillhörde de mera framträdande spelarna.

Med en kvart kvar att spela fick gästernas målvakt Sacha Micha släppa in sitt fjärde mål i matchen. Olivia Johansson sprang igenom mitt i straffområdet och pangade in 4–0.

För målvakten Sonja Fransson & co var det femte nolla på sju matcher i vår och Glimåkras målskillnad 23–3 talar om att laget är riktigt bra och säkert kommer att slåss om seriesegern i ettan.

– Vi jobbar vidare och är väl medvetna om att det kommer tuffare tider och då är det skönt att ha skaffat oss de här poängen, sa Rikard Svensson.

Sonja Fransson – Erika Martinsson, Sarah Martinsson, Kajsa Lind, Matilda Agardius – Matilda Ståhl, Nellie Persson, Melissa Dahlberg, Olivia Johansson – Louise Persson, Sofie Andersson. Ersättare: Hanna Lilja.