Annons

En efterlängtad poäng för Isakssons Hanaskog

Sport • Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter sin fina fjolårssäsong tappade Hanaskog massor av spelare. Vilket gjort att tränare Isaksson fått börja om med i stort sett nya spelare.

– Killarna lär sig dock hela tiden och jag tycker det börjar se allt bättre ut, säger Isaksson.

Annons

Hanaskog inledde seriespelet med en poäng mot Malmölaget Kulladal. Efter fem förluster slöt man cirkeln med poäng mot Flagg som även de kommer från rikets tredje stad.

– Ett rutinerat gäng med äldre, stora, tunga och bollskickliga spelare. De dominerade matchen spelmässigt men skapade inte så mycket chanser, berättar Isaksson som hade en för dagen ny målvakt i sitt lag.

– Johannes Ljungbäck heter han och kommer från Hässleholms IF. En mycket duktig ung målvakt som svarade för många bra ingripande, bland annat vid hörnor.

Även om det var gästerna som dominerade den första halvleken kunde det blivit ett ledningsmål för hemmalaget. Efter en hörnvariant sköt Patrick Isaksson bollen på en Flaggförvarares hand som denne höll upp mot huvudet. Men domaren friade då han menade att det inte handlade om en onaturlig rörelse.

Hanaskog var nära mål även efter paus på två frilägen. Först hade Victor Antonsson chansen efter en halvtimmes spel och fem minuter för slutet var det Fredrik Ottossons tur. Men i bägge fallen kunde Flaggs målvakt rädda.

– Riktigt synd att vi inte fick något mål i de lägen. Även om Flagg dominerade spelet så skapade de inte mycket chanser.

– Vi hade inget flyt senast mot Lödde som gjorde sitt segermål i den 99:e minuten. Denna gången kunde det också blivit fler poäng om det hade velat sig, menar Isaksson som trots allt är mycket nöjd med både poäng och spelare.

– Alla spelare krigade på ett helt fantastiskt sätt. Ett extra plus vill jag ge nye målvakten Johannes Ljungbäck samt Victor Antonsson.

För Hanaskog väntar en ny måndagsmatch i den södra trean. På nationaldagen blir det spel borta mot IFK Trelleborg.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons