Annons

Kaj Möllefors död

Personligt Läkare Kaj Möllefors död.
Personligt • Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

n Fd landstingsdirektör och läkare Kaj Möllefors, Halmstad, har avlidit i en ålder av 68 år.

Han var född i Hässleholm 1947 och utbildades sig vid Lunds universitet, där han fick sin läkarlegitimation 1975. Förutom detta studerade han vid Militärhögskolan, Försvarshögskolan och Högskolan i Växjö.

Annons

Han specialutbildade sig till urolog och hade tjänst bland annat i Örebro och Karlskrona. 1988 började han som försvarsöverläkare på Försvarets sjukvårskår i Karlstad.

Kaj Möllefors tjänstgjorde även som chef för FN-sjukhuset i Libanon, som internationell delegat i Burma, konsult åt schweiziska utrikesdepartementet och chef för kontingenten i Saudi Arabien vid Gulfkriget 1991.

Därefter började han som sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting och 1994 blev han landstingsdirektör i Skaraborgs längs landsting. 1997 fick Kaj Möllefors tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen och därefter blev han landstingsdirektör i Halland.

I början på 2000-talet rekryterades han till Apoteket AB.

Närmast anhöriga är hustrun Eva-Karin och barnen Christian och Chatarina med familjer.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons