Annons

Marknaden har plats till Kryh

Publicerad 24 juni 2016 • Uppdaterad 30 november 2021

I tisdags beslutade sjukvårdsnämnd Kryh (Kristianstad-Ystad-Hässleholm) att de skulle finnas på plats på bland annat Hästveda marknad som ett led i deras medborgardialog, men senare samma dag lämnade nämnden besked att det inte blev något marknadsbesök eftersom de inte fick någon plats där. Men det stämmer alltså inte.

– De har fått plats. Dels har vi informerat dem muntligt, dels via mejl, säger Kim Olsen som är operativ chef för Hästveda markand.

Annons

Han tycker det är mycket märkligt att Region Skåne går ut med felaktig information.

– Det är bekymmersamt för vår del eftersom folk kan tro att vi hindrar dem, så är det inte alls. Vi är väldigt angelägna om att viktiga samhällsfunktioner som turistbyråer, politiker och liknande kan få plats hos oss. Den här gången har vi till och med roddat om så att Region Skåne skulle få en bra plats ganska nära vårdcentralen, säger Kim Olsen.

Region Skånes förfrågan kom ganska sent, men det var inget som hindrade de ansvariga på Hästveda marknad att bereda plats.

– Vi har lagt ner extra kraft på det, och de har fått ett muntligt besked av oss, säger Kim Olsen.

Maria Nyman Stjärnskog (S) är ordförande i sjukvårdsnämnd Kryh, och hon blir mycket förvånad när tidningen meddelar henna att de visst fått plats på Hästveda marknad.

– Det var ju väldigt märkligt. Vi fick beskedet att vi hade någon plats. Nu får jag nog ta kontakt med tjänstemännen för att reda ut det här, säger Maria Nyman Stjärnskog.

Enligt henne är det två olika enheter som skött kontakten med Hästveda marknad och att det därför kanske blivit något missförstånd.

– Jag vet faktiskt inte vad som hänt, säger Maria Nyman Stjärnskog.

I en mejlkonversation mellan Hästveda marknad och Region Skåne som tidningen tagit del av framgår det att regionens tjänstemän tackade nej till medverkan på Hästveda marknad i måndags. De skriver ”Tyvärr måste Region Skåne/Sjukvårdsnämnd Kryh ändå avstå från deltagande, eftersom vi i måndags av planeringsskäl var tvungna att dra i bromsen. Då hade vi inte klart besked om plats, inte heller tillräckligt antal förtroendevalda rekryterade men framför allt inte det tjänstemannastöd, som krävs. Detta beror i huvudsak på att önskemålet att vara i Hästveda kom alltför sent i vår planering – den 1 juni”.

– Det där med att de inte fått besked stämmer inte. Vi har meddelat dem både muntligt och via mejl, upprepar Kim Olsen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons