Annons

Största tändkulemotorn på träff

DEGEBERGA Mer än 150 veterantraktorer och motorer är redan anmälda till den årliga Traktor- & motorträffen i Degeberga den 2-3 juli, och detta gör att det blir den ledande mötesplatsen för veterantraktor- och tändkulemotorvänner i södra Skåne.
Publicerad 27 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Mer än 150 veterantraktorer och motorer är redan anmälda till den årliga Traktor- & motorträffen i Degeberga den 2-3 juli, och detta gör att det blir den ledande mötesplatsen för veterantraktor- och tändkulemotorvänner i södra Skåne.

Förutom de drygt 100 traktorerna och 50-talet motorerna kommer det bli visning av hyvling av takspån, tröskning och malning av mjöl. Dessutom kommer Sveriges största bevarade tändkulemotor – en Bergsundmotor som med fyra cylindrar vid 400 varv/minut ger hela 400 hästkrafter – att finnas med på träffen som hålls i Degeberga hembygdspark.

Träffen börjar klockan tio båda dagarna.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons