Annons

Solen lockade kryssugna

Hässleholm Sommarens tredje sommarkryss i hembygdsparken på tisdagskvällen blev en lyckad tillställning, inte minst tack vara att solen behagade titta fram.
Hässleholm • Publicerad 20 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Första gången kom det mycket folk, men förra tillfället regnade bort, säger Frida Westberg, som håller i trådarna och är den som gör frågorna.

– Men i kväll går det jättebra.

Annons

Det är föreningen Flygande Fåtöljen, som tidigare spelat revy i parken, som anordnar Sommarkryss i Hembygdsparken och hon är nöjd med intresset så långt.

– Det är ungefär lika mycket folk som det var här när vi spelade revy och det verkar som folk gillar konceptet, säger Frida Westberg.

Vid ankomsten får deltagarna en krysslapp att fylla i svaren på och sedan gäller det att hänga med, lyssna på ledtrådarna och musiken.

Kvällens tema är nyord och det är ganska klurigt att lista ut vilket ord som söks.

– Jag har fått höra att det är svårt, men jag tycker att det ska vara lite svårt. Och många kan ändå svara.

– Jag har varit runt och kikat lite på vad folk har svarat och jag märker att det är lite en generationsfråga vad man kan. Det är helt klart en fördel att vara blandade åldrar i lagen.

Musiken under kvällen framförs av husbandet, som består av Erik Lundberg på bas, Adrian Bellan på trummor, Viktor Jonasson på gitarr och Jacob Gustafsson på klaviatur. Dessutom deltar gästsolister på sång. I kväll är det August Bauer och Emma Karlsson som står för sånginsatserna. Annie Ramsauer är konferencier.

För den som har missat att det är sommarkryss parken finns fortfarande chansen. Det är nu tre tillfällen kvar, söndagen den 24 juli, söndagen den 7 augusti och tisdagen den 9 augusti, 18.00–20.00 vid Café hembygdsparken.

Att delta i krysset kostar 100 kronor för vuxna och 40 kronor för barn. Fika finns att köpa i kaféet.

På söndag kommer temat för frågorna att vara Skåne, berättar Frida Westberg. En fördel för den som har koll på sitt landskap alltså.

bild 1/4
Annie Ramsauer och Frida Westberg håller koll på frågorna.
Glad stämning när Flygande Fåtöljen ordnar Sommarkryss i Hembygdsparken.Foto: Anna Persdotter
Emma Kristensson, Jens Westberg, Tina Strid och Johanna Silver klurar på ledtrådarna. – Det kunde gå bättre, säger Tina och suckar lite. Men det är roligt!
Emma Karlsson och August Bauer är kvällens gästsolister. De kommer även att medverka vid nästa tillfälle, på söndag den 24 juli.
Annie Ramsauer och Frida Westberg håller koll på frågorna.
Glad stämning när Flygande Fåtöljen ordnar Sommarkryss i Hembygdsparken.Foto: Anna Persdotter
Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons