Annons

Göingar på UEM – ”Gjorde fantastisk turnering”

Sport Ungdoms-EM i brottning fortsatte i Huddinge i dag. För landslagsbrottarna från BK Ore och BK Viking blev det bland annat två kvartsfinaler.
Sport • Publicerad 22 juli 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Olivia Borglin tog sig till kvartsfinal i Huddinge.
foto: unitedworldwrestling.org
Olivia Borglin tog sig till kvartsfinal i Huddinge. foto: unitedworldwrestling.org

Olivia Borglin, BK Ore, tog sig till kvartsfinal i 52-kilosklassen genom att vinna mot Carmen Di Dio från Italien.

I kvartsfinalen blev det sedan förlust mot Timea Szeker från Ungern. Ungerskan gick inte till final, så Olivia Borglin fick inte återkvala. Hon slutade på plats 14.

Annons

Ida Jönsson, BK Viking, åkte ur i åttondel samma klass mot ryskan Daria Gerasimova, som senare tog hem guldet. I da slutade till slut femma i mästerskapet.

Gabriella Stiernfeldt, BK Ore, gick till kvartsfinal i 46-kilosklassen genom att besegra Tiia Triin Tomson från Estland.

I kvartsfinalen blev det möte med tyskan Emely Selinger, som drog det längsta strået och vann med 6–2.

Ebba Söderqvist, BK Ore, mötte Meral Dzhihan från Bulgarien i kvalet i 40-kilosklassen och förlorade där med 6–2.

– Alla tjejerna gjorde en fantastisk turnering och presterade mycket bra brottning som lovar gott för framtiden, skriver Rikard Jönsson, tränare i BK Viking i ett sms till Norra Skåne.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons